Sretan Božić, svi čestitaju jedni drugima ma sve je divno, ali .... U kuhinji uvik posla. Danas osobito jer su svi ukućani na okupu, a stiže i rodbina. Vječna briga domaćice, ima li hrane dovoljno, samo da ne fali.... Pa sve računamo, dobro imam pašticade i sarme, ali bi mogla i nešto ispeć da kuća zamiriše i da ima više. Stoga neka pečenka a! Što smo nabavili? Tuku, odojak, patku ili... Ajmo tuku, lako ju je nabavit, nije preskupa, može cijela ili na komade, zdravo je i lako ju je spremit.
1
tuka (purica)cca 3-5kg
1
jabuka
½
limuna
2-3
kašike vegete
malo
soli i papra
150g
pancete
1
vrećica za pečenje
Dobro
operite tuku (purica) iz vana i iz unutra i u unutrasnjost tuke stavi
jednu jabuku i pola limuna, ubaci jednu kasiku vegete i malo soli i
papra. Iz vana utrljaj ostatak vegete , soli i papra i strpaj tuku u
vrecicu. Zatim poslazi slaninu po tuki i zatvori vrecicu stavi u
rernu na 175 stupnjeva C i peći oko3 sata.
Nema komentara:
Objavi komentar